The Secret Carpet Club

The Secret Carpet Club ser tre av skandinavias aller beste folkemusikere sammen på en og samme scene. Trioen består av Vidar Skrede, Emma Johansson og Carl Nyqvist. De tre møttes under studier ved Den kongelige musikkhøgskole i Stockholm. Bandet produserer veletablert folkemusikk med nymotens teknikk og lyd. De tre musikerne har alle dype forankringer i deres respektive lokale tradisjoner, og ikke minst i sitt eget individuelle musikalske uttrykk. Gitar, fiolin og ulike fløyter blir vevet sammen for å lage et rikt, rytmisk og dynamisk musikalsk stoff. Mens Emma med sin unike stemme fronter musikken, skaper Carl og Vidar den harmoniske bakgrunnen. Bandet spiller like mye sanger som instrumentale låter. Materialet drar i hovedsak inspirasjon fra folkemusikken på Sveriges vestkyst, men Skrede har, som eneste nordmann i trioen, helt klart fått med innspill fra den tradisjonsrike norske folkemusikken. Sangene spenner fra ømme kjærlighetssanger, ballader og koraller til friske slåttesanger, og gamle sjømenn er heller ikke glemt. De instrumentale låtene til bandet byr på et bredt utvalg av varme, rike og romantiske melodier.

The Secret Carpet Club er:

Emma Johansson, vokal og fløyter, Carl Nyqvist, fiolin og comp, samt Vidar Skrede, gitar og vokal. De tre musikerne møtte som masterstudenter i nordisk folkemusikk ved Den kongelige musikkhøgskole i Stockholm i 2008. De tre forsto raskt at deres ulike spillestiler og musikkbakgrunner passet som hånd i hanske. Samspillet på høgskolen tok dem nærmere og nærmere grunnleggelsen av trioen The Secret Carpet Club. Siden de tre folkemusikerne grunnla The Secret Carpet Club, har de holdt en lang rekke konserter og turnert rundt om i Skandinavia. I 2009 lanserte de EPn «Populær musikk fra Skandinavia».

Om medlemmene

Emma Johansson er fra Göteborg i Sverige og er en freelancemusiker og folkesanger som spiller fløyte og gitar. Hun har en mastergrad i Svensk folkemusikk fra Den kongelige musikkhøgskole i Stockholm og har spesialisert seg på vestsvenske musikktradisjoner. I tillegg til å være et grunnleggende medlem av The Secret Carpet Club, er Emma kjent fra band som Oleman, hvor hun spiller sammen med Olof Misgeld og Anette Thorsheim. Tandoori Hill, med Petter Berndalen, Emma Reid og Bengt Jonasson, og det internasjonalt anerkjente bandet Seaquins, hvor blant annet Ditte Fromseier Mortensen, Anna Massie, Mairearad Green og Emily Smith er medlemmer. Emma har også spilt i bandet Huggevill, som ble grunnlagt av Görgen Antonsson fra Draupner og Fomp, samt Jonas Olsson. Sammen med Sofia Karlsson, Anna Johansson og Leo Svensson har hun med bandet Etol, gitt ut flere album. Album man kan finne Emma på er blant annet “Eter – eter” fra 1998, “Huggevill – vid randen blå” fra 2006, og “Tandoori Hill – Brave Shyness” fra 2009.

Carl Nyqvist

fra Lidköping i Sverige er en ettertraktet felespiller og låtskriver. Carl arbeider som frilansmusiker i tillegg til å undervise på workshops, seminarer, kurs og skole. Han er i hjemlandet Sverige kjent som en “riksspelman” med et stort repertoar av sanger fra Västergötland-regionen, hvor han også har sin musikalske bakgrunn. Han har i liket med de to andre medlemmene av The Secret Carpet Club en mastergrad i nordisk folkemusikk fra Den kongelige musikkhøgskole i Stockholm. Under sin studietid ved Den kongelige musikkhøgskole i Stockholm studerte Carl blant annet under Mikael Marin fra Väsen, Ellika Frisell, og Arto Järvelä fra JPP, og Harald Haugård. I tillegg til The Secret Carpet Club og ulike duo prosjekter, er Carl fast medlem av bandet NOMAS, som han lanserte CDen “Flow” med i 2009. Carl har også bakgrunn fra bluegrassbandet Bleeding Hearts og folkemusikbandet Norrom. Carls musikk har blitt hørt i radio og tv over hele Nord-Europa.

Med deres debutalbum «The Village» inviterte The Secret Carpet Club lytterne inn i stuen og ned på teppet. Albumet er et varmt, dynamisk album som blinker sentimentalt bakover og flørter med tradisjoner fra vest. Med sin puls og atmosfære representerer Village et inderlig og lekfullt bidrag til skandinavisk folkemusikk.