Motörhead spinner videre

Gjennom musikkens historie har vi hatt gleden av en rekke store band og artister som alle har preget sine musikksjangre. Listen er lang, men det er enkelte som stikker seg mer ut enn andre. Vi snakker om artister som ofte blir oversett av den etablerte pressen og såkalte musikkeksperter som mener å vite bedre enn alle oss andre. Innen rock som sjanger er det mange å velge mellom og det er ikke tvil om at artister som Elvis, Black Sabbath, Rolling Stones og Jimi Hendrix for alltid vil være med oss, men det er også andre artister man ikke kan overse. Artister som Ian Fraser Kilmister, for mange bedre kjent som Lemmy.

Som grunnlegger og frontmann for det britiske bandet Motörhead gjennom 40 år, er det få musikere som har preget rocken på samme måte som Lemmy gjorde. Han grunnla Motörhead i 1975 og bandet banet vei for det vi i dag kjenner som den nye bølgen med britisk metal. Britisk rock og metal lå nede med brukket rygg etter at band som Led Zeppelin, Black Sabbath og Deep Purple alle hadde lagt opp eller blitt oppløst på grunn av den ene skandalen etter den andre. Bransjen var i krise og mange tvilte på at Storbritannia noen gang kunne innta metal-tronen igjen. Det var før Lemmy grunnla Motörhead og tok hele verden med storm med låter som No Sleep til Hammersmith, Ace of Spades, Over the top og St. Valentine’s Day Massacre. Mange hevder at de grunnlaget for band som Queen, Hawkwind, Budgie, Bad Company, Status Quo, Nazareth, Thin Lizzy, UFO og Judas Priest.

En legende lever evig

Da NetEnt i 2015 opplyste at de skulle utvikle en trilogi med spilleautomater basert på de største innen rockens historie, var det ingen overraskelse at Motörhead skulle hedres sammen med Jimi Hendrix og Guns ‘N Roses. Automaten med Guns ‘N Roses vant prisen for årets automat i 2016 og det er mange som mener at Motörhead burde ha vunnet prisen året etter. Automaten er satt på en bakgrunn av en scene og mens man spinner hjulene spilles Motörheads største hits i bakgrunnen. Automaten er mesterlig utviklet og det er en hyllest til en musiker som forlot oss bare noen få måneder før automaten ble lansert. Lemmy hadde som grunnlegger og eneste faste medlem gjennom 40 år, gjort mer for rock- og metal-sjangeren enn noen annen musiker har gjort verken før eller etter.

Automaten var den siste i NetEnts trilogi og selv om både Guns ‘N Roses og Jimi Hendrix er flotte automater, vil Motörhead-automaten for alltid ha en helt spesiell plass i manges hjerter. Automaten fikk dessverre mye ekstra oppmerksomhet på grunn av de tragiske bortgangene til Lemmy, Fast Eddie og Philthy Animal, som alle forlot oss i løpet av bare 16 måneder. Kanskje det mest positive som kom ut av lanseringen var at mange fans kom ut av skapet og igjen omfavnet musikken som endret rock og metal for alltid. Mange fans har omtalt automaten, som du finner på de fleste norske nettcasinoer, som et mesterverk verdig av Lemmy og hans fantastiske karriere.

Originalen er alltid best

Gjennom 40 aktive år er Motörhead et av verdens lengstlevende band og i front sto Lemmy i alle år. Han sto der ofte alene, ettersom bandet var forfulgt av en rekke skandaler og det tok ikke mange år før de originale medlemmene “Fast” Eddie Clarke på gitar og Phil “Philthy Animal” Taylor forlot bandet. Lemmy nektet å la Motörhead dø og gjennom de neste 25 årene var utallige artister innom bandet. Det var først de siste ti årene av bandets liv at de spilte med samme besetning konstant. Lemmy beviste sammen med gitarist Larry Wallis og trommeslager Lucas Fox at de eldste fortsatt er best.