Musikalske helter

James Marshall “Jimi” Hendrix, født Johnny Allen Hendrix, i november 1942, var en amerikansk gitarist, sanger og låtskriver. Selv om hans karriere bare varte i fire år, er han allment ansett som en av de mest innflytelsesrike gitaristene gjennom populærmusikkens historie og en av de mest berømte musikerne fra det 20. århundre. Rock and Roll Hall of Fame beskriver han som “uten tvil den største instrumentalisten gjennom rockens historie”.

Flyttet han til Tennessee

Hendrix ble født i Seattle, Washington og begynte å spille gitar i en alder av 15 år. Etter å ha fullført sin militærtjeneste, flyttet han til Clarksville, Tennessee, hvor han begynte å spille konserter på Chitlin Circuit, hvor han ble kjent med musikere som Isley Brothers og Little Richard. Han spilte også med Curtis Knight og Squires før han flyttet til England i 1966 etter å ha blitt oppdaget av Linda Keith. I England ble han med The Animals på turne og hans unike gitarspill og sceneopptreden gjorde han til et stort navn i England på bare få måneder. Det tok bare tre måneder før han første gang opptrådte på tv-programmet “Top of The Pops” med det som var kjent som “The Jimi Hendrix Experience”.

I beste sendetid presenterte han sine største hits som Hey Joe, Purple Haze og The Wind Cries Mary. Etter suksessen i England, fikk man også opp øynene for han hjemme i USA og det store gjennombruddet fikk han under Monterey Pop Festival i 1967. Året etter ga han ut sitt tredje og siste album. Electric Ladyland gitt rett inn på førsteplass i USA og det ble stående som Hendrix sitt mest kommersielt vellykkede utgivelse og hans første og eneste album som gikk helt til topps på albumlistene. Da han sto på scenen under Woodstock-festivalen i 1969 og Isle of Wight Festival i 1970, var det som verdens best betalte artist. Verden lå for hans føtter, men bare få uker etter hans siste opptreden på Isle of Wight-festivalen, ble han funnet død i en alder av bare 27 år.

En legende lever evig

Jimi Hendrix gjorde, på kun få år, mer for rock som musikksjanger enn noen annen musiker har klart. Han har inspirert tusenvis av gitarister og det er få, om noen, som kan forestille seg hvor rocken ville vært i dag uten Jimis enorme innflytelse. Dessverre møtte han, som så altfor mange andre store musikere, en tidlig grav, men hans musikk og psykedeliske musikalske uttrykk vil for alltid leve med oss. I dag, snart 50 år etter sin bortgang, er Jimi Hendrix et av de mest gjenkjennelige ansiktene i verden. Hans smilende ansikt er å finne på t-skjorter, plakater, hatter, skjerf, beltespenner og utallige andre produkter verden over. Sist, men ikke minst, har han selvsagt som den legenden han er, også fått sin egen spilleautomat. Det finnes flere ulike spilleautomater på nett som er ment som en hyllest til Jimi, men det er ingen som gjør det slik NetEnt gjorde det da de i 2017 slapp sin automat. Automaten fra den svenske spillutvikleren er en fenomenal hyllest, som tar enhver spiller med på en psykedelisk reise i farger og musikk.

Automaten har som man forventet fra NetEnt, helt fenomenal grafikk og en hel rekke spesialfunksjoner. I tillegg til wilds og scattersymboler, kommer Jimi-automaten med både Red Guitar Re-spin, Purple Haze Feature, Pick and Click Feature, Coin Win og hele fire ulike muligheter for å vinne gratisspinn. Automaten er farget i skarpe pasteller og hjulene er satt på en bakgrunn av en åpen scene med naturen som bakteppe, ikke ulikt det man fant på både Woodstock og Isle of Wight-festivalen. Med på kjøpet får man selvsagt flere av Jimis aller største hits og både Hey Joe, Purple Haze og The Wind Cries Mary akkompagnerer deg mens du spinner hjulene og drømmer deg tilbake til en enklere tid med rå musikk og flower power.